ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

για τον εορτασμό της γεννήσεως της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Ρούστιανης στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο θρησκευτικός Σύλλογος «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΣΤΙΑΝΗΣ» θέλει να ευχαριστήσει δημόσια  για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό τους:

  1. Τον Πατέρα Μάξιμο και την αδελφή μοναχή Κικιλία του μοναστηριού του Προφήτου Ηλιού για τη συμμετοχή τους στις Ακολουθίες του Εσπερινού και Μικράς Παρακλήσεως που τελέσθηκαν την παραμονή της εορτής. Ιδιαίτερα τον Πατέρα Μάξιμο για το βαθυστόχαστο κήρυγμα του με τις προδιατυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη.
  2. Τους συλλειτουργούς Ιερείς Παπαγιάννη Σουφλερό, Πατέρα Σωφρόνιο και Παπαγιώργη Δερνίκα για την επιτέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας.
  3. Τον χορό των Ιεροψαλτών Γεωργίου Σιλεβίστα, Θωμά Δερνίκα, Δημήτριο Κουτσούκη, Αποστόλη Δερνίκα και Σπυρίδωνα Πιλάτο για την  εξαιρετική μελωδική απόδοση των Χριστιανικών ύμνων
  4. Τον τέως αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καραγιάννη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νικόλαο Μπέτσιο για τη τιμητική παρουσία τους στον εορτασμό
  5. Τον Δήμαρχο του Δήμου Μακρακώμης Γεώργιο Χαντζή και τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Κοντογεώργο, Ανδρέα Παπασάρα και Γεώργιο Κουτσουλέλο και τους Δημοτικούς συμβούλους Μαρία Μίχου και Αθανάσιο Καραγκούνη για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τις ανάγκες του Μοναστηριού της Ρούστιανης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξε κάνοντας ομαλότερη την πρόσβαση στο χώρο του Μοναστηριού.
  6. Και όλο το εκκλησίασμα από τα γειτονικά χωριά Γαρδίκι, Παλαιοχώρι, Πουγκάκια, Κανάλια, Πίτσι, Λευκάδα και από Σπερχειάδα και Μακρακώμη.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Πανάγαθος Θεός και η Παναγία μας να χαριτώνουν και να ενδυναμώνουν τον Ιερέα του χωριού μας Παπαγιώργη Δερνίκα για να ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα για τη δόξα του Υψίστου και της Υπεραγίας Θεοτόκου και για ωφέλεια δική μας. Εκδυσωπούμε την Παναγία τη Ρουστιανίτισσα να ευδοκήσει ο Ιερός αυτός χώρος να εξακολουθεί να είναι χώρος συχνών λατρευτικών συνάξεων και να μας αξιώσει να κρατάμε πάντα άσβεστο το καντήλι της μνήμης του μοναστηριού της Ρούστιανης.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Αντωνίου Χαράλαμπος

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ εδώ 

Pin It