"Έφυγε" η Γιούλα-Παναγιώτα Σπυράκη

11IMG 5025. 2

Τις πρωϊνές ώρες της 28ης Ιουλίου 2022 ήχησε λυπητερά η καμπάνα του χωριού μας αναγγέλοντας το τέρμα της επίγειας ζωής και αναχώρησης για την άλλη ζωή της αγαπημένης μας Παναγιώτας (Γιούλας) Δημητρίου Δερνίκα-Σπυράκη. Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη θλίψη όχι μόνο  στους οικείους και συγγενείς αλλά και σ΄ εκείνους που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Πέρασε πολύ δύσκολα τα παιδικά της χρόνια. Έμεινε ορφανή από πατέρα, αγωνίστηκε με πείσμα και αισιοδοξία στη ζωή και πέτυχε επαγγελματική αναγνώριση και ανάδειξη. Έγινε στέλεχος μιας μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας. Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία δημιούργησε μια αξιόλογη και ευτυχισμένη οικογένεια με το σύζυγό της Ηρακλή Σπυράκη. Έφεραν στον κόσμο δυο παιδιά τα οποία η μεταστάσα  αξιώθηκε να τα δει κοινωνικά καταξιωμένα και να χαρεί το εγγονάκι της . Όλη της η ζωή ήταν ποτισμένη από την Ελληνορθόδοξη παράδοση και ιδιαίτερα την παράδοση του χωριού μας . έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Μοναστήρι της Ρούστιανης. Πρωτοστάτησε ένθερμα για την ίδρυση του Θρησκευτικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΣΤΙΑΝΗΣ» και συμμετείχε στο Δ.Σ του Συλλόγου κατέχοντας τη θέση του ταμία μέχρι την τελευτή της.

Η προσφορά της στο Σύλλογο δεν ήταν μόνο ηθική αλλά και υλική. Μερίμνησε , ένα μέρος της πατρικής της  περιουσίας που γειτονεύει με το Μοναστήρι να διατεθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό του Μοναστηριού , στις 8 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Το πέρασμα από την επίγεια στη μεταθανάτια ζωή για μας τους ανθρώπους αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και μεγάλη θλίψη. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Παντοδύναμος Θεός να αναπαύσει την ψυχή της κεκοιμημένης δούλης του Παναγιώτας (Γιούλας) και να χαρίσει την εξ ύψους παρηγορία του στους οικείους, συγγενείς και γνωστούς της.

Αιωνία σου η μνήμη Γιούλα!

Ο Πρόεδρος του Θρησκευτικού Συλλόγου Παναγία της Ρούστιανης

Χ.Αντωνίου

Pin It