ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ

Ο άνθρωπος διακατέχεται από τη σφοδρή επιθυμία να γνωρίζει το μέλλον του, να το ανακαλύψει , να το κατακτήσει. Η ιδέα αυτή είναι πολύ γοητευτική. Όσες προσπάθειες και αν έκανε , όσα μέσα και αν χρησιμοποίησε διαχρονικά δεν κατόρθωσε να προγνώσει το μέλλον του. Η αρχαία Ελληνική αντίληψη ότι το μέλλον  είναι αόρατο, επιβεβαιώνεται και σήμερα. Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος να γνωρίζει τι τέξεται η επιούσα. Ούτε οι άγγελοι ούτε οι δαίμονες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα μελλούμενα. Η γνώση του μέλλοντός μας, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Παντογνώστη Θεό μας.

Παρόλα αυτά παρουσιάζονται και σήμερα άνθρωποι, οι ονομαζόμενοι μελλοντολόγοι, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν για να γνωρίσουμε το μέλλον μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματά μας. Για να γίνουν πειστικοί στην πελατεία τους διαφημίζουν στα Μ.Μ.Ε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις επιτυχίες τους. Αλήθεια, πόσα περιοδικά, πόσες εφημερίδες, πόσα τηλεοπτικά κανάλια δεν προβάλλουν τέτοιες διαφημίσεις; Εξειδικεύοντας την πολύπλευρη δραστηριότητα των μελλοντολόγων , διαπιστώνουμε ότι χρησιμοποιούν πολλά μέσα για τη δήθεν πρόβλεψη του μέλλοντός μας.

Οι αστρολόγοι προβάλλουν  τη σύγχρονη αστρολογία με τα ωροσκόπια ατομικά, γενέθλια και ετήσια, με τους αστρολογικούς χάρτες, την χαρτομαντεία (τραπουλόχαρτα) και την αριθμολογία.

Οι παραψυχολόγοι (μέντιουμ) παρουσιάζονται ως ψυχοερευνητές και υπόσχονται με τη σπάνια ενόρασή τους να διεισδύσουν στα μυστικά του μέλλοντός μας. Πολλοί απ΄ αυτούς προβάλλουν την ονειρομαντεία.

Υπάρχουν και λαϊκοί μελλοντολόγοι, οι χειρομάντες και οι καφετζούδες. Το έργο τους είναι γνωστό σε όλους. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες κατηγορίες μελλοντολόγων. Όλοι υπόσχονται ότι έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν το μέλλον και να δώσουν συμβουλές, λύσεις, στα κυριότερα  προβλήματα των ανθρώπων, τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά. Το τρίπτυχο των προβλημάτων αυτών απασχολεί το σύνολο των ανθρώπων. Η προβολή των μελλοντολόγων από τα Μ.Μ.Ε καθιστά περισσότερο δελεαστική , για το ευρύ κοινό τη παρουσία τους. Φυσικά δεν τις αποδέχονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι σωστά σκεπτόμενοι απορρίπτουν με περιφρόνηση τις προβλέψεις τους, άλλοι τις δέχονται παθητικά και συνειδητά και άλλοι υποκύπτουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τέτοια μέσα για την πρόβλεψη του μέλλοντός τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπηρεσίες των μελλοντολόγων , προσφέρονται έναντι αμοιβής τους. Συμβαίνει, απ΄ όσα λέγουν οι μελλοντολόγοι, να επαληθεύονται ορισμένα κάπου-κάπου. Το γεγονός αυτό δε μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο πρόβλεψης του μέλλοντος. Εάν εξεταστούν προσεκτικά όλα όσα λένε οι μελλοντολόγοι , βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι προβλέψεις τους είναι φληναφήματα, πολυλογίες , φλυαρίες, μωρολογίες, καθόσον δεν έχουν κάποια λογική συσχέτιση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν είναι αποτέλεσμα μιας επιστημονικής έρευνας και μελέτης. Οι αστρολόγοι και οι παραψυχολόγοι δεν είναι ψυχίατροι ή ψυχολόγοι.

Ο σημερινός άνθρωπος αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και έχει ανάγκη από κάποιο συμβουλάτορα . υπάρχουν υπηρεσίες και πρόσωπα που προσφέρουν υπεύθυνα συμβουλευτικό έργο για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Η Εκκλησία μας με τα μυστήρια της Θείας Εξομολόγησης της Θείας Κοινωνίας και των Ευχελαίων, πόσο γαληνεύει τις ταραγμένες ψυχές μας και ημερεύει τη συγχυσμένη σκέψη μας!

Οι επιστημονικοί Συμβουλευτικοί Σταθμοί ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, είναι ανοικτοί και ευπρόσδεκτοι για τον καθένα μας. Καθημερινά δεχόμαστε από τα Μ.Μ.Ε πληθώρα μηνυμάτων σχετικά με την τύχη μας και για το μέλλον μας. Πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, ας εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές μας. Ο νοών νοείτω.

Pin It